Pengarna del två

Gåtan med de icke inkomna pengarna är löst! Mamma hade ljugit för mej, den filuren! Studiebidraget ska ju inte komma förrän idag. Jag vet dock inte om pengarna kommer till mitt konto hursomhelst, men chansen finns ju nu iallafall. Jag får gräva djupare i det där lite senare idag.
Idag hade jag även tänkt fara till stan och fixa lite med en av gitarrerna. Hade nämligen tänkt att dom skulle borra ett litet hål i den och sätta dit en knopp, så man kan ha axelband på den. Mycket bra. Jag har även hört mej för över kostnaderna för det ingreppet. 22 kronor. Jag tror att även jag kan hosta upp den summan!
Egentligen måste elgitarren också följa med in till stan, för den har börjat bråka igen men jag orkar inte ta med mej båda idag. Elis får följa med nån annan dag helt enkelt, hans sjukdom är inte lika akut.

Nu har dom börjat nöta 'Apologize' på radio. Det gör mej ledsen för då kommer jag snart inte att tycka om den låten mer! Radio förstör alla bra låtar! Tacka vet jag låtar som man bara hittar lite oväntat. Dom är bäst.

Pengabrist

Idag blev jag lite ledsen. Jag hade inte fått mitt studiebidrag när jag kollade. Det betyder att jag måste leva på pengarna som ligger på bänken. Alltså pengarna jag förvärvade när jag fyllde myndig. Jag tänkte ju spara dom ett tag, men inte det för nej, nog måste ju studiebidraget hamna på villovägar just nu.
Men jag får väl se till att överleva. Jag är liksom så illa tvungen för jag är inte så sugen på att dö. Inte än iallafall!

Vad har jag annars gjort idag? Jo jag har sovit. Närmare bestämt till halv 12. Det var rätt skönt måste jag säga. Sen såg jag Lword tills mamma kom hem. Sen åkte vi till piteå och hälsade på farmor och hennes påhälsande systrar. Det var rätt trevligt faktiskt, men jag blev lite trött, det är ju så jävla mörkt ute!
Sen när vi skulle hem var det ju bara att sitta och glutta efter dom här strecken på vägen, för man såg inte mycket mer än så. Kolsvart. Snön kan gärna få komma nu när man tänker ur den synvinkeln!

Jo förresten så är jag väldigt hungrig nu! Jag hade kunnat äta ungefär vad som helst. Men bäst hade det nog suttit med en kvantumkorv. Dom är för underbara! Billiga är dom också, det finns liksom inget fel riktigt.
Jag och Sara tar oss nog en sväng dit ikväll..det var snack om det iallafall. Nice!

Sömnpiller

Igår skulle det jobbas på Max, för innebandyn då. Vi skulle vara där i 4 timmar och blåsa ballonger och ge godis till barnen. Tror ni det var många barn där en söndag mellan klockan tolv och fyra. Svar negativt. Vi var ute i serveringen typ 5 gånger, resten av tiden satt vi inne i fikarummet och läste tidningar och drack läsk.
Vi behövde inte ens vara där hela tiden, hon som var chef för dagen insåg att vi inte hade mycket att göra så vi fick fara hem. Det var mycket skönt.
När det var färdigjobbat åkte jag, Linda och Ingela till Boden och såg Boden möta Iksu..det var ungefär lika spännande som att ligga och se gräset växa på sommaren. Visserligen var det en händelserik match, det var bara det att Iksu stod för alla händelser. Dom vann med 12-1. Spänningsmomentet försvann redan efter 19 sekunder. Iksu tog ledningen då alltså.
Diskussionerna vi hade på läktaren var mer fängslande än matchen. Det säger nog allt.

Idag har mitt körkort kommit förresten. Ska fara och hämta det på posten. Jag är precis lika ful som på mitt leg, bara 4 år äldre. Känns ju bra. Men då får man ju nåt att glädja vakter och dylikt med iallafall.
Nu är jag hungrig. Ska nog inta någon slags föda snarast.

Cuts and bruises

Jag kan svära på att jag aldrig kommer att ta livet av mej genom att skära mej i diverse kroppsdelar! Idag när jag skulle avlägsna håret på benen lyckades jag nämligen skära mej i benet. Fan va ont det gjorde! Det är farligt det där. Jag måste förresten förtydliga en grej; jag har inga som helst planer på att ta livet av mej överhuvudtaget. Då har vi det på det klara. Haha.

Idag har jag även varit på stan med André. Vi spanade på kläder och skor och sånt. Som vanligt är jag sugen på att köpa nya skor. Men jag ska försöka hålla mej..vi får se hur bra det går. Just nu är jag lite fattig. Iallafall på kontot. Hemma i madrassen däremot är det andra bullar!

Imorgon är det match och fest. Very niiice I like.

Jo just ja, måste bara berätta en grej. På engelskan idag skulle vi översätta en text från Cockney-engelska till vanlig engelska. Det värsta måste ju vara att 'plates and dishes' (kan ha varit omvänd ordning) betydde 'fru'. Jag förstår inte riktigt vad dom vill mena med det..

Körkort

Na na na na can't touch this!
Gissa vem som tog körkort idag?! Jo JAG!!
Gudars va nervös jag var innan, det fanns typ inget slut på nervositeten kan jag säga. Jag blev dock lugn när jag träffade besikningsmannen, han var hur trevlig som helst! Vi satt och pratade om innebandy och musik hela uppkörningen. Det var hur skönt som helst.

Sen på skolan provade vi studentmössor och sånt, nice!
Beställdes även dogtags med smeknamn och "Du Milde" ingraverat på.

Nu har jag inget mer att berätta. Jag är så jäkla glad!

Sex och såna grejer

Dagens roligaste var nog när vi hade engelskalektion och vi skulle hålla ett mini-anförande i 1 minut. Vi fick en lapp med ett ämne vi skulle prata om och framhäva antingen positiva eller negativa saker med det. Man skulle ha tre argument.

När det blev dags för en tjej som hade fått ämnet 'barn' satte hon igång att prata om att dom var ett glädjeämne typ. Hennes andra argument var "It's fun to produce them too..!". Självklart började vi skratta lite, men ändå inte överdrivet mycket. Förrän läraren kom med sin åsikt. Nämligen; "That's actually a very good argument hehe". Det var då vi bröt ihop och inte orkade andas längre. Vissa saker vill man inte veta om sina lärare. Visserligen var det roligt, men lite för mycket information.

En av praktikanterna lyckades också häva ur sig en lite sexanspelande kommentar. Det var samma tjej som skulle snacka om varför en bilmekaniker inte skulle röstas av ön. Det var en övning i tal..skitsamma. Iallafall så sa hon att hon både var rolig och teknisk, varpå praktikanten säger "..yeah..it's nice with a comedian that also can get dirty." Paus. "..in a non-sexual way!"

För övrigt har jag och André kollat på Heroes när vi egentligen borde ha jobbat med arbetet i historia som ska vara inne på måndag. Iallafall så satt vi och diskuterade dom olika superkrafterna och huruvida vi ville ha dom eller inte. Jag kom fram till att jag nog helst ville ha Nathan Petrellis kraft, alltså att kunna flyga. Det tills André kom och gled med sin smarta Peter Petrelli. Det är ju såklart ännu bättre, han kan ju absorbera alla andras krafter och på så sätt vara allt det där. Men iofs..man ska inte vara girig. Men det brukar ofta vara så, mycket vill ha mer. Det är ju lite det den serien går ut på. Sylar osv.
Sen bestämde jag även att jag inte skulle vilja ha polisens specialitet, att höra andra människors tankar. Usch nej, ser jag inte vad dom tänker med hjälp av deras kroppspråk, då vill jag nog inte veta vad dom tänker.

Nu ska jag in till stan och äta middag.

Ett stort grattis förresten till Eve som klarade körkortet idag! Riktigt kul :)
(Nu är det inte länge kvar tills det är min tur..hoppas jag)


Tääck


Dagens ängel:
Min körlärare som erbjöd sig att ha en körlektion efter klockan 17 på måndag, trots att hon egentligen har slutat då, bara för att jag ska hinna köra en extra gång innan djävulens prov. Uppkörningen alltså.
Jag hoppas att det blir en bra lektion så jag inte känner mej helt körd och går och funderar på det ända till dagen då jag förhoppningsvis får höra att jag har blivit godkänd.

Körkortet ja. Det är ungefär det enda jag tänker på för tillfället. Till och med när jag ska gå av bussen och det kommer folk från andra håll tänker jag på antingen högerregeln eller svägningsregeln, och lämnar alltså ofta företräde. Det är typ ett sjukligt beteende som jag hoppas jag kommer över efter att jag har fått det där jävla kortet! Kortet förresten..jag ser ju ut som en förrymd fånge på det. Och namnteckningen ser ut att vara ungefär 10 år gammal eller nåt. Men annars är det ju bra. Äh, skitsamma hur det ser ut,  bara jag får det!


Jo just ja, idag fortsatte vi att jobba med Flash. Vi skulle göra någon slags gubbe för att träna på animationer och sånt. Niklas gjorde en Hitler-smiley. (Oh no vad politiskt inkorrekt!!) Sen gjorde han så att den snurrade runt fort. Väldigt fort. Vi skrattade så vi grät. Det var nog egentligen inte så roligt, men den tiden på dagen är allt kul. Iallafall om man är på skolan.

Nyss när jag skulle skriva 'kul' höll jag på att skriva 'kuk'. Det påminde mej om en rolig bild jag såg för nån dag sen.

 

image27

Ojoj..hädelse!

Kompakt dag

Idag väcktes jag kl 10.30 av Niklas. Han ringde och frågade om jag skulle med och kolla gura till honom.
Först var jag liksom inte med i matchen så jag sa att det inte gick för sig.
En minut senare när huvudet hade vaknat ringde jag upp igen och sa att jag skulle följa med.
Väl där var det som att vara i himmelriket. Som vanligt alltså när man går in i nån musikaffär. Jag skulle typ kunna köpa allt, bara för att ha. Det spelar ingen roll om det typ är en entonig flöjt, man kan säkert ha nytta av den nån gång!
Iallafall så gick Niklas lös nåt kopiöst. Det införskaffades inte mindre än TVÅ gitarrer. En mycket fin seriös och en oseriös festgitarr. Kan vara bra att ha. Själv har jag ingen sådan längre..den har bott i Lindas lägenhet i säkert ett år nu. Den har fömodligen dammat sönder.
Efter det åkte vi till skolan och jag köpte en sen frukost. Yoghurt och en halv baguette. Hann till och med med att bitcha lite med kioskjobbaren. Det var dock ICKE jag som började. Sanna mina ord.
Datalektionen var tråkigast i världshistorien. Jag längtar till datakurserna är slut, det är för mycket press. Kul dock att lära sig såna grejer.
På svenskan ägnade vi oss åt att lära oss ryska. Det låter ju väldigt logiskt. Kul iallafall att jag fick påminna en av praktikanterna, som för övrigt kommer från Ukraina, om att det finns ett till ord för 'hej då' i ryskan, förutom det lite mer formella, 'do svidanja' vi fick lära oss.

Så..paka! ;)

Bad dreams

Idag när jag skulle ta en tupplur efter skolan hade jag en mardröm av det hemskare slaget!
Jag drömde att jag satt i min soffa och att två kompisar var här. Vi satt och pratade om spöken varpå den enes pappa kom in i rummet. Vi frågade om han trodde på spöken och då började han berätta en historia. Han berättade att han hade varit på nåt ställe, där det gick rykten om andar och dylikt. Just när han sa att han inte trodde på det fick han ett tryck över bröstet.
Samtidigt som han berättade det för oss, fick jag ett sånt där tryck över bröstet. Detta var fortfarande i drömmen. Jag kände hur jag trycktes ner i soffan och det blev svart för ögonen. När jag lyckades öppna ögonen och se var pappans händer typ 1 meter ovanför mej, men trycket var fortfarande kvar.

vaknade jag. Det var då jag upptäckte det som var läskigast. Jag var tvungen att dra efter andan i verkligheten också. Förmodligen var det väl så att jag fick lite andningssvårigheter i sömnen, varpå hjärnan konstruerade något som skulle passa till drömmen.

Läskigt som fan var det iallafall! Jag var skakis i säkert 20 minuter efter att jag vaknade!


Haha!

image26

Happy day

Idag fyller jag 18. OCH jag har klarat teoriorivet. Underbar dag! Dock var jag så nervös så blodomloppet typ stannade när jag skulle göra provet. Inte för att jag hade så mycket att vara nervös för, det var rätt enkelt..tur det!
Har även blivit bjuden på födelsedagslunch av Pillan. Baan Thai, mmm! :)

Jag har dock tvingats att göra vuxensysslor idag; har dammsugit mitt rum och bäddat rent i sängen. Gudars alltså. Nu sitter jag och tar igen mej lite innan vi ska fara och handla. Det här är ju ansträngande.

Jo förresten, uppkörningen är bokad. En ny grej att vara nervös för. Herregud.

Do not disturb

När pappa kom hem från jobbet var inte maten klar så han gick och vilade.
Problemet var bara att jag fortsatte min musikdag, så jag satt och spelade gitarr..på rätt hög volym.
När jag skulle gå och väcka pappa kunde han hela solot till Detroit rock city utantill.

Jag förstår inte varför han inte kunde somna.


Music maestro

Idag har det mesta handlat om musik. Jag började dagen med musiklektion. Vi spelade Detroit rock city av Kiss. Den är riktigt skön den låten! Har typ aldrig hört den förr men jag är fast nu. Det kommer att bli riktigt skönt med det tvåstämmiga gitarrsolot!

Jag och Niklas var sen på Hagströms och kollade på gitarrer och lite annat. Jag vill ha allt dom har i den där affären typ! Mitt liv är inte komplett förrän jag har alla "klassrumsinstrumenten". Dvs gitarr, piano, bas och trummor. Tja..gitarrer har jag ju. Men det var det där andra då. Det blir till att spara pengar. Eller så blir det Malmskillnadsgatan..det är ju hugget som stucket! ;) 

Sen efter skolan gick jag och köpte ett sliderör, har suttit och försökt lära mej hur man spelar med ett sånt, och det var faktiskt inte så jättesvårt. Eller ja, det är ju inte lätt att få till ett bra ljud, men det låter iallafall..tack och lov!

Nu blir det tydligen Rollan. Happy times!

Skadeglädje vol.2

Idag är det kanelbullens dag. Jag och mitt entourage (det ni!!) åkte med glädje till Kvantum för att köpa bullar för 1 kr/st. När vi klev in på brödavdelningen möttes vi av skylten "Tyvärr är alla våra 3500 kanelbullar slut". Vi trodde inte det var sant. Vi stod och svor långa ramsor, och mitt i allt kom en man och gick, och log sitt allra största leende och sa "Dom var väldigt goda". Jag muttrade något ohörbart om att det syntes på honom att han tyckte att bullarna var goda..
Snacka om skadeglad man. Och ja, jag vet att jag också är skadeglad, men det är en heeelt annan sak när det är jag som är det. Då är det ju okej liksom! hehe

Jag tror dock att jag har hittat skadeglädjens urmoder på ett annat ställe. Nämligen på skolan, och ännu mer preciserat, på engelskalektionerna. Våran lärare måste ha haft det största leendet som är fysiskt möjligt när hon berättade för oss att våran annalkande prov i engelska är så stort att det inte räcker med en lektion utan att vi måste ha ett tvådelat prov och ha det på både måndags- och fredagslektionen. Det är ju så man vill sätta skottpeng på den som konstruerade CAE-boken och därigenom även proven.

På tal om engelska så har jag just skrivit klart en rapport om reklam! Jag trodde aldrig att jag skulle skriva en rapport om något så trivialt, men man slutar aldrig att förvånas. Hursomhelst så skulle den skrivas på ett lite mer formellt sätt. Jag hoppas att jag lyckades. Jag har ju en del att leva upp till efter fullträffen med förra skrivuppgiften.

Snart är det fredag..och då är det full fart mot helgen!

Det heter privatliv av en anledning!

Dagens bloggdilemma - vad ska jag skriva om?
Det har inte hänt så överdådigt mycket idag..men nåt kan jag väl komma på iallafall.

Jag har tänkt på en grej som stör mej lite. Eller ganska mycket om jag ska vara ärlig.
Folk som vräker ut hela sitt privatliv i sina bloggar. Då snackar jag inte om att typ berätta vad man har gjort under dagen och sånt, utan folk som skriver detaljerat om sitt sexliv osv.
Jag vet att jag inte behöver läsa det. Men någonstans finns det väl ändå en gräns för vad man skriver på internet?
Jag vill inte läsa vart folks fingrar har varit och hur det kändes hit och dit. Det kändes säkert jättebra, men snälla, säg inte det till mej då, säg det till den som äger fingrarna. Den är förmodligen mer angelägen om att höra det än vad jag är.

Så där ja. Dagens klagosång är avslutad.
For now.

Växellåda?

Nu när jag snart är framme vid eget körkort har jag funderat en hel del på det här med att växla, gentemot att inte växla. Alltså manuell- eller automatväxellåda.
Jag tror jag skulle bli rätt uttråkad om jag inte fick växla faktiskt.
Ett minus är dock att det kräver lite mer koncentration och ansträning för att göra det bra.

När man ser amerikanska filmer och nån blir jagad av en mördare och springer mot bilen för att köra iväg så ser det ut så här (vi pratar om en helt vanlig amerikansk bil):
1. Personen öppnar dörren till bilen och slänger sig in
2. Personen startar bilen
3. Bilen burnar iväg

Detta har tagit ungefär 1 sekund.

Vi tar samma scenario fast i Sverige. Här har vi manuell växellåda som standard.
1. Personen öppnar dörren till bilen och slänger sig in
2. Personen startar bilen
3. Personen börjar försöka hitta dragläget
4. Eftersom att personen håller på att göra i byxan för att den är så rädd, då mördaren faktiskt är hack i häl, får stackaren motorstopp.
5. Personen startar bilen igen
6. Personen försöker hitta dragläget igen
7. Personen dör, för den har inte hunnit komma iväg innan mördaren kom och hade ihjäl den

Här ser vi stora skillnader. Det kan alltså vara ganska farligt att ha manuell växellåda.
Dock blir jag sällan jagad av mördare..så jag tror jag ska överleva trots att jag inte har en automatväxlad bil.

Sovmorgon..jaja

Idag när jag börjar skolan klockan 13.00 kan man ju tänka sig att jag skulle kunna sova länge.
Det gick ju sådär!
Först vaknade jag typ 8.30 och var pigg. "Va faan??" Tänkte jag då.
Hursomhelst, jag tänkte att, jag kan ju inte ge mej så här lätt och låta det vakna tillståndet få vinna så lätt. Nä nog skulle det få kämpa lite! Så jag låg kvar i sängen och försökte verkligen sova. Det resulterade i någon slags dvala mellan vakenhet och sömn. Sånt där är lite konstigt..för man drömmer en massa skitskumma grejer trots att man vet att man är vaken. Det är nästan så man börjar skratta åt sig själv.
10.30 gav jag iallafall upp, då var det inte lönt nå mer. The state of vakenhet fick segra.

Tänkte faktiskt att jag kunde åka in till stan 1 timma tidigare så jag hinner göra lite teori innan.
Nu är jag snart klar med det där. Tack och lov för det!
Om jag inte klarar teoriprovet skjuter jag mej. Bara så ni vet.

Nu är det en skata som försöker ta sig in i vårat hus genom att hacka på väggen. Bäst att jag går och jagar iväg den..jag vill inte ha en skata här inne.

-------------------------

Den försvann själv. Måste bara tillägga att vi har nog starka väggar för att kunna stå emot en skatattack..men det lilla livet var störande.

Nasty

Igår var det seriepremiär.
Jag började på bänken men fick komma in i mitten av andra perioden. Det gick rätt bra, släppte bara in två bollar. Vi förlorade dock med 7-2..det kändes ju inte så otroligt hett.

Nu måste jag berätta en hemsk grej!
För några veckor sen såg jag ett program på tv som hette Virgin school. För er som inte såg det var det en dokumentär om en kille som var 26 år och fortfarande oskuld. Han åkte till Holland för att gå nån slags bliavmedoskulden-kurs. Där hade han typ en terapeut eller nåt som han skulle träna med. Det var inte trevligt att se kan jag säga. Man fick verkligen se allt..värst var typ när hon skulle "visa sin inre skönhet" för honom och la sig och bresade på sängen. BESPARA MEJ!

Iallafall, nu har nog dom flesta fått en bild av hur programmet var.
Nu till det hemska.
En lärare på skolan ser ut PRECIS som den där terapeuten, och varje gång jag ser henne blir jag rädd. Jag blir seriöst äcklad när jag ser henne..

Jävla teveprogram! Jag kan ju inte gå omkring och vara rädd för lärarna!!