Jaså

Fan va överlycklig man blir när man får ett sms där det står att jag/vi ska döma pingis på söndag. Det är ju så jag gör lyckoskutt så jag slår huvudet i taket.
Bespara mej.
Inget ont om sms-skickaren dock!

Här följer även ytterligare lyckobesked:

- Jag har engelska imorgon. Vi ska läsa våra böcker. Jag läser Vernon God Litte. Korrektion förresten. Jag tittar på orden, men läser inte. Det går inte. Den är så jäävla skum! Boken ska snart vara utläst. Jag är på sida 20 efter 4 lektioner. Yippee ki yay.

- Det har börjat snöa mycket. Och det ska snöa ännu mer under natten och morgondagen. Blir det likadant som förra veckan med bilputtning, blöta kläder och frusna fötter blir jag ledsen.

Dock finns det faktiskt några riktiga lyckopiller kvar i veckan:

- Det är snart helg

- Jag ska på kalas imorgon

- Jag ska på kalas på lördag. Sen ska jag ut också.

Jag älskar ordet kalas. Jag blir så glad i hjärtat =)

Missy Higgins

Här har vi ett nytt musiktips. Missy Higgins.
Den här låten heter Where I stood.

(Lite dåligt synkad, men okej ändå)


2 gånger är 1 gång för mycket?

Jessica: Ja men inte pratar vi så ofta (i telefonen, Sandras anm.) Typ 2 gånger om dagen.
Sandra: Ja det var ju lite. Hrm..

Ja det beror ju på hur man ser på saker.

Fusk skakar "Vi i femman" - jag dör!

Alltså att rubriken Fusk skakar "Vi i femman" ligger högst upp på Aftonbladets hemsida är ju skrattretande.
Är det verkligen det viktigaste just nu?
Men man kanske ska vara glad att det är det värsta dom har att berätta just nu.
Tyvärr är det ju inte så, men man kan ju låtsas iallafall.

För övrigt så tänkte jag utföra Red Bull-testet idag men då jag har blivit sjuk kan jag inte riskera något för ett experiment. Det kan tänkas att jag utför det imorgon istället.

Det här är Sandra, för blogg.se, i soffan - Luleå.

Top request live

Efter mitt Listerineexperiment har jag nu även fått en förfrågan om att göra ett flygtest efter en Red Bull. Jag ska tänka över det lite. Jag bör kunna göra en undersökning av flygförmågan utomhus, då vi har relativt mycket snö att landa i ifall det skulle visa sig att Red Bull ljuger då dom säger att man får vingar.
Dock tror jag att jag ska försöka från en mindre hög höjd från början. Jag är nämligen inte särskilt sugen på varken benbrott eller brusten mjälte. Jag hoppas att mina tittare har överseende med det.

Jag kan även säga att jag idag höll på att bli offer för en madman of the road.
Jag körde så fint där i en rondell och var just på väg till min utfart när det kom en galning i en blå riskokare och körde in rakt framför mej i typ 50 km/h. Snabb i handlingarna som jag är stampade jag på bromsen och satt där och stirrade argt på honom. Han tittade fånigt på mej och burnade vidare.
Även jag puttrade så fint vidare. Jag plockade upp Ingela och beklagade mej över hur folk kör.
Sen kollade vi på innebandy.


Sandra vs. Listerine

Ett mycket viktigt experiment. Jag la in det under 'Education' på youtube.


Gåta!

Vad är det som gömmer sig under all snö?

image47


Här är André i ett tappert försök att sopa fram det som snön döljer


Ungefär 10 minuter efter att klippet spelades in stod vi och tog i för kung och fosterland för att få bilen att lossa från snön en bit längre bort. På 40 minuter kom vi ungefär 80 meter. Det kändes inte jättelyckat.
Till slut puttade vi in den på en parkeringsplats och gick därifrån. Det tog ungefär 1h 20 min för mej att komma hem. Vanligtvis tar det 10 min. Kul.

Just an ordinary day

Idag har jag VERKLIGEN inte något roligt att berätta alls.
Var på häktet med skolan och kikade. Gudars skymning säger jag bara. Mardrömmar av bara tanken typ.
När det var avklarat var jag och tränade på Inpuls.
På väg till bussen därifrån trodde jag att jag skulle dö. Varför måste det blåsa något så överjävligt i Luleå? Jag har fortfarande kvar röda fläckar på kinderna efter min nära-dödenupplevelse i stan. Det ser ut som att jag har rouge. Hemska tanke!

Ikväll har jag sett handboll. Jag skrämde katten när jag skrek då Sverige satte lika-målet.
Har även sett senaste Prison Break-avsnittet.
Det är så spännande så jag dör! INTE
Va fan, sluta mjölka serierna. Hur spännande är det när alla scenarier har spelats upp 3 gånger? 
Svar: Inte alls.

Nu ska jag gå och lägga mej i snarkofagen.
Goder natt


Att inte göra skäl för sitt namn

Alla har väl hört talas om flygdramat på Heatrow i London för några dagar sen?
Nu visar det sig att det var andrepiloten som landade planet och räddade alla ombord.
Det som är lite lustigt är att han heter Coward (=ynkrygg) i efternamn. Det var ju tur att han inte agerade som hans namn vill påstå!

En annan som har ett lustigt namn, särskilt i förhållande till sitt yrke, är skolpsykologen för Luleå Gymnasieskola. Han heter Wrede i efternamn. Ödets ironi kanske.
Tydligen gör iallafall inte heller han skäl för sitt namn. Det var ju skönt det.

Kvällens oväntade utbrott

Jag har just varit med om kvällens händelse. Ja, utöver bion då som var väldigt bra - National treasure 2.
Vi var på Jet för att tanka Saras bil. Medan hon stod och stoppade sedlar i automaten kom hon på att hon hade glömt att öppna tanklocket. Självklart skulle hon ju ha mej till att öppna det och SJÄLVKLART var spaken till det typ på golvet. På förarsidan. Jag försökte naivt nå spaken och fortfarande vara fastspänd. Sara tyckte det var en dålig idé, så hon kommenderade mej att ta loss bältet. Jag gjorde det och såklart gick det mycket bättre.
Just när jag var i färd med att dra i spaken, liggandes tvärs över hela bilen hör jag Sara vråla utanför.
"AAAAAAAAAAAH *någonting ohörbart*. GE MEJ NYCKELN!!"  Jag förstod ingenting, men jag förstod att jag skulle flytta på mej. Jag satte mej upp och gjorde mej lika tunn som en ostskiva mot sätet, samtidigt som Sara slängde sig över mej genom bilen.
När hon hade fått tag i nyckeln började hon peta med den i automaten. Jag förstod ingenting.
Jag frågade vad som hände och fick svaret "Den snodde mina pengar!!" Jag förstod ingenting. Jag menar, vanligtvis brukar det vara så att automaterna tar pengarna..annars skulle det ju liksom vara gratis att tanka. Visserligen hade ju inte det varit helt fel..men det kan vi utveckla mer nån annan gång.
Hon fick iallafall ut sedeln, nöjde sig med att tanka för en hundring och kom och satte sig.
Då förklarade hon att automaten hade tagit sedeln och att summan borde ha blivit 150 kr, men det stod bara 100, varpå hon fick sitt lilla..utbrott. Det hade tydligen hänt förr. Att automaten tog pengar alltså. Jag förstod.

Jag skrattade

Strike one for the apostlahästs

Alltså vad fan tänker vädret med? Regn, snö, snöblandat regn..
Det är ju ett helvete att försöka ta sig fram med hjälp av apostlahästarna. Det hade kanske inte varit ett problem om man hade haft stövlar på sig eller något dylikt. Den som känner mej vet dock att jag aldrig, ALDRIG, skulle ta på mej något sånt. Nä, jag är allt för skofåfäng för det.
Jag hade på mej mina röda pumaskor idag på stan. Till det hade jag vita sockar. När jag tog av mej skorna såg det ut som att jag hade fått järnspett genom fötterna då jag hade stora röda fläckar på dom. 
Dagens lärdom är alltså: Ha aldrig vita sockar i röda skor.  Nä skoja bara. Den riktiga lärdomen är att jag ska ha på mej lite mer vattentäta skor när det vankas djuphavsdykning på stan.

Jag och Anna satt och kollade i Kissies blogg idag. Vi ville begå kollektivt självmord när vi såg förödelsen.
För dom som har varit och kollat på hennes blogg tror jag inte att jag behöver säga mer än så.
Tack och lov fann vi inre styrka och höll oss från att ta livet av oss.

Jag har ett nytt musiktips förresten; Matt Nathanson. Wunderschön!


Varning: Kor

Igår var jag med om fler sjuka saker än vad en människa någonsin bör bli utsatt för.
Men å andra sidan så får jag ju skylla mej själv när jag umgås med vissa personer. Ni vet precis vilka ni är. Ni är inte bara dåliga..ni är lite bra ibland. Puss och nyp i stjärten

Nu lever katten rövare här i huset. Antingen är det så att det är någon traktor med saftblandare ute, eller så har han blivit schizofren. Det är ungefär 50-50.

Jag sitter och funderar om jag har gjort några världsomvälvande observationer idag men jag tror det är lite småklent på den fronten. Kan iofs berätta att vi hade första religionslektionen idag. Vi snackade hinduism. Som alla (?) vet så är kor heliga i den religionen.
Läraren målade upp scenariot att en västerlänning kom och körde bil i, låt oss säga Indien, och råkade köra på en ko. Risken är faktiskt påtaglig då dom "små" liven får knalla runt fritt, även på vägar och dylikt. Förmodligen skulle invånarna där bli så förbannade att dom hade struntat totalt i att dom allra troligast blir myggor i sitt nästa liv, och slagit ihjäl stackarn som satt där med en ko klistrad på motorhuven.
När vi hade kommit så långt i resonemanget låg halva klassen ner på borden och vred sig av skratt, då dom flesta såg framför sig hur ilskna indiska bönder kom springade med liar och alla möjliga dödliga tillhyggen.

image46


En fundering jag fick när vi snackade om hinduism och kastsystem och sånt där är hur dom ser på en människa som är av det lägre kastet, som tar livet av sig. En människa av det lägre kastet kan ju inte komma till nästa kast förrän möjligen i sitt nästa liv. För att påskynda detta skulle kan ju tekniskt sett kunna begå självmord. Saken är bara den att då finns ju risken att man stöter sig lite med karman, vilket gör att man kanske degraderas till att vara mygga i sitt nästa liv, vilket inte kan vara jättekul. En bra grej dock är att man kan göra hur mycket fanskap som helst när man är mygga (insekt om man ska vara petig), för hinduerna har konstaterat att dom inte kan ställas inför rätta. En mycket skarpsynt observering måste jag säga.
(Här såg jag och Niklas framför oss när en mygga som har bitit en massa folk kallas till rätten, iförd munkorg av det slag som Hannibal Lecter har på sig i När lammen tystnar. Måste jag tillägga att vi åter igen vred oss av skratt?)

Religionskursen kan nog bli rätt kul ändå.

En dröm som går i uppfyllelse

En autistisk kille.
Ett basketlag.
Han är lagledare.
Dom har sin sista seriematch.
4 minuter återstår av matchen.
Han får chansen att komma in och spela.
Tror ni han tog den?


It hÖRts

Jag kan nu en gång för alla konstatera att öronen sitter på tok för nära hjärnan.

Vad menar hon nu? Undrar du säkert!

Jo, det är såhär att jag gjorde ett nytt hål i örat i mitten av november, den som är insatt förstår då att det börjar bli dags att ta ut läkgrejen och sätta in ett riktigt örhänge. Det har jag också förstått. Saken är bara den att när jag ska försöka få ut det där helvetet ur örat gör det först ont, vilket är förståeligt. Efter ett tag börjar jag dock må väldigt illa, och för att inte riskera hål i golvet ser jag till att sluta pilla. Hade nu inte öronen suttit så nära hjärnan hade det ju tagit längre för smärtsignalerna (och svimningssignalerna) att komma fram, och därför hade jag kanske hunnit ta ut den där grejen innan illamåendet hade satt in. Visst är jag logisk?

Jag måste tillägga, för dom som aldrig har provat själv, att det är väldigt svårt att få av dom där läkgrejerna. Jag, mamma och pappa turades om att försöka få loss det, men då jag tydligen är en tickande svimningsbomb har vi märkt att vi inte har så jättelång tid på oss att fixa det.

Ja gudars, vilket jävla trams det här är. Jag tror jag måste flytta öronen ner till typ knähöjd, då tror jag det hade gått mycket bättre. Ehörm..


All I need

Drömde en underbar dröm inatt. Jag ville aldrig vakna, men det gjorde jag ändå..hade ju ställt väckarklockan :/
När jag vaknade for jag och pappa till stan och köpte en skjorta till honom och ett träningskort på Inpuls till mej.
Vi har även haft match idag. Förlorade med 4-5 mot Sangis. Jag var lindrigt glad efteråt.

Jag är helt förälskad i en låt. Lyssna och njut





Lärde mej att spela den på piano igår, den spelas ihärdigt kan jag säga

Tänk att gifta sig med sin tvilling

Det var precis det ett par i England gjorde.
De visste inte att de var syskon då båda hade adopterats bort som barn.
Efter att dom hade gift sig började dom ana oråd..
Fy fan va hemskt att bli kär i nån, bara för att få veta att det är ens tvilling.  Snacka mardrömmar 2000.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1610922.ab

Har varit och kollat på plannjas match med ingela ikväll.
Dom förlorade med 3 ynka poäng. Riktigt riktigt surt!
Men det var ändå kul att se matchen.

Nu ska jag spela gitarr. Yeaah!

Bra musik

Nu sitter jag och håller på att fixa en skiva till fröken Hagenlöf. Det är en synnerligen bra skiva måste jag säga. Men då är det ju jag som har valt låtar också..då kan det ju inte bli dåligt faktiskt!
Här är låtlistan:

1. Dashboard Confessional - Don't wait
2. The Weepies - World spins madly on
3. La Rocca - Non-Believer
4. Yellowcard - Light up the sky
5. Lucero - Tell me what it takes
6. Songs:Ohia - Just be simple
7. Mat Kearney - All i need
8. The National - Fake empire
9. Jimmy Eat World - Feeling lucky
10. The National - Green gloves
11. Jimmy Eat World - 23
12. Mozella - Light years away
13. Nada Surf - Always love
14. Feeder - Feeling a moment
15. Story of the Year - Sidewalks
16. The Killers - Read my mind
17. Laakso - Norrköping
18. Moneybrother ft. Sarah Dawn Finer - Positive vibrations
19. Danko Jones - Forget my name
20. The Feeling - Rosé

Så om du letar bra låtar - there you go :)

Risgrynsgröt på Adolf H's sätt


London calling

Idag började skolan klockan 13.45, och dessutom gällde det bara en lektion. På den lektionen gick vi igenom hur man skriver CV, men vi ska inte börja skriva något förrän imorgon. Happy jävla times!
Nu har jag nyss svalt en kopp varm choklad toppad med döskalleformade mashmallows. Det är dom små sakerna som förgyller. Visst är jag töntig? :)
Jag sitter och lyssnar på Mikas album nu. Hur kan jag ha missat det? Dom enda låtar jag har hört är radiolåtarna, men dom andra som är med på skivan är ju helt underbara. Happy times 2.

Jag har förresten glömt att berätta något väldigt roligt som hände när jag och moder var i London.
Vi var väldigt trötta första kvällen där, så vi somnade ungefär vid 19, lokal tid. (20.00 i Sverige)
Innan vi somnade hade jag ställt väckarklockan på 8.15.
Plötsligt vaknade jag av att mamma frågade om jag ville innan frukosten. Jag sa att jag skulle göra det. Samtidigt tittade mamma på klockan och såg att visaren stod på 11 och utbrast "Men klockan är ju 11! Hur kan vi ha sovit så länge??"
Jag tittade på min mobil och såg att klockan där stod på 23-någonting. Det kopplade inte för mej utan jag halvskrek "Men dumjävla mobil som inte har ringt! Klockan har stannat. Hur faan gick det till?!"
Därefter gick jag in på toaletten varpå jag hörde mamma säga "Du...det är faktiskt mörkt ute."
Jag gick tillbaka till rummet, och konstaterade att klockan faktiskt var 23 på kvällen, och att vi bara hade sovit i 4 timmar.
Vi skrattade så vi nästan grät, och såg framför oss hur det hade sett ut om vi hade kommit ner till lobbyn vid halv 12 på kvällen och frågade vart frukosten var, om dom redan hade plockat bort den.
Gudars skymning! Hahaha







Snygging på planet från London till Sthlm



Keps som införskaffades i London


Och här har vi ambulanshelikopterlandningen på Piccadilly Circus


Byebye

Sista kvällen i london nu. Har haft väldigt trevligt med mycket shopping till bra priser. Det är ju mycket rea här nu :)
Har bland annat köpt skor (vilken chock va?), några tröjor, en keps och en parfym med mera.
Dessutom har vi ätit väldigt mycket! haha..

Idag hände dock en tråkig grej.
Vi var och gick vid Piccadilly circus när vi hörde en rejäl smäll. När vi tittade åt det hålle ljudet  kom från såg vi en buss som hade stannat i en sväng och en person som snabbt slängde sig ner på knä och tittade in under bussen.
Någon hade blivit påkörd. Det dröjde inte många minuter förrän det var fullt med polisbilar, ambulanser och brandbilar där. Efter ett tag kom även en helikopter och landade mitt på gatan på Piccadilly circus.
Hursomhelst höll dom på att greja länge men dom tog ingen i helikoptern. Den åkte iväg och den ambulans dom hade lastat in människan i stod kvar..så tyvärr tror jag inte att han/hon överlevde.
Jag tror inte att jag ens behöver påpeka att jag och mamma har tittat väldigt noga innan vi har gått över alla gator efter det som hände.

Ett nödvändigt ont

Måste snart packa inför imorgon.
Jag måste säga att jag avskyr att packa! Jag drar ut på det så länge jag bara kan..men det måste göras snart, vi åker om mindre än 12 timmar.
Det finns en sak som är jobbigare än att packa dock. Det är att packa upp. När man kommer hem är man ofta så trött på att resa att man bara vill lägga sig i soffan och se på tv. Ack nej, då ska alla kläder tas upp och hängas/läggas in och man måste sortera ut vad som ska tvättas och hit och dit.
Nää usch va tråkigt. Men jag måste..snart..men inte just nu.
Ska se lite mer Desperate housewives. Har snart sett hela boxen..började annandag jul tror jag.